Hoogtepunt...
Door: Justin
Blijf op de hoogte en volg Justin
26 Januari 2010 | Spanje, Santa Cruz de Tenerife
Hier weer even een berichtje van mij vanuit Tenerife. Deze week was voor mij een beetje anders dan anders. Ik ben namelijk overgeplaatst naar het andere keukenteam omdat dat team een beetje onderbezet was. Dus nadat ik dinsdag vrij was geweest moest ik twee dagen aan de slag met het andere team. En heb daar 2 leuke dagen in dat team gehad. Ook Carmen zit in dat team en wie weet trap ze de aankomende 5 maanden wel weer in die geniale grap die ik met haar heb uitgehaald (zie reisverslag Geniale grap en geniet!). Wel waren we die twee dagen later klaar dan normaal vanwege de gigantische hoeveelheid afwas. Maar soms kan ik zelfs genieten van afwassen, niemand die je stoort en je kan lekker hard doorgaan… Na dus woensdag en donderdag lekker gewerkt te hebben was ik het weekend vrij, alweer? Ja alweer, want ik heb op het goede moment geruild met het andere team en zodoende was ik weer vrij. En nee voor de mensen die bezorgd zijn dat ik alleen maar de toerist uithang ben ik niet nog een weekend weggeweest om in een hotel te verblijven. Dit vrije weekend gewoon op het schip geslapen. Wel heb ik me erg vermaakt dit weekend en ik zal maar in chronologische volgorde beginnen.
Vrijdag heb ik ’s ochtends niet veel bijzonders gedaan en alleen een beetje m’n mail bijgehouden en wat gelezen. Na de lunch was het heerlijk weer en dacht ik laat ik eens naar het strand gaan. Dit keer was er geen fiets beschikbaar en had ik gewoon zin om te lopen. Even lekker van het schip af en lekker even alleen zijn, dat is soms ook niet verkeerd. Wilde gewoon even lekker wat dingen op een rijtje zetten en tegelijk van de zon genieten. Zie je me al lopen? Korte broek en blote bast omdat de temperatuur dat hier op Tenerife gewoon toelaat. Maargoed na dus een lekkere wandeling van ongeveer 2 uur kwam ik aan op het strand, het hoge sokken strand zeg maar. Na die twee uur wandelen had ik wel een beetje last van m’n voeten omdat ik geen schoenen met sokken aandurfde en het hele eind dus op m’n slippers heb gelopen. Uiteraard met deze temperaturen vergeet je niet je zwembroek mee te nemen en heb een heerlijke verfrissende duik genomen in de zee. Wat gelezen en kort nog even aan mijn project gewerkt. Ik had niet echt zin om terug te lopen en heb toen maar de bus genomen, wel frustrerend is het dan dat die er maar 10 minuten over doet maar toch. Omdat de bus een stuk sneller was dan mijn benenwagen was ik wel weer op tijd terug om wat te eten op het schip. Na het eten waren we lekker met een groepje aan het natafelen en kwam er ter sprake wat de plannen waren voor het weekend. Er waren heel wat plannen waaronder een groep die naar de Teide ging. Dat is de hoogste berg van Spanje en ja die bevind zich op Tenerief. Helaas was daar geen plaats meer voor om mee te gaan wat ik uiteraard erg jammer vond. Die avond gingen we wel nog even de stad in om een ijsje te halen. Toen we op een fatsoenlijke tijd weer terug op het schip waren was er ineens toch een plek vrij om mee te gaan klimmem. Er was namelijk iemand ziek geworden en daardoor was er plek voor mij in de auto. Die avond dus snel nog even wat brood gesmeerd en m’n tas ingepakt en uiteindelijk naar bed gegaan.
Om 06.00 uur ging namelijk de wekker want we vertrokken al om 06.30 uur. Wel wat vroeg voor een vrije zaterdagochtend maar je moet er wat voor over hebben. Na anderhalf uur te hebben gereden kwamen we aan bij ons beginpunt wat op een hoogte lag van 2399 meter. We begonnen dus ook om 08.00 uur met 5 graden en dat was best wel koud voor mijn doen ;-). We waren met een groep van 12 en het was super leuk en gezellig. Naast dat het leuk was was het natuurlijk ook pittig en zwaar af en toe. Na zo ongeveer 4,5 uur omhoog gelopen te hebben kwamen we uit op 3500 meter. Dat is ook de plek waar een lift uitkomt en dan zie je allemaal echte toeristen lopen die met de lift in 10 minuten omhoog zijn gekomen. Een beetje frustrerend maar aan de andere kant geeft het wel meer voldoening, want ik had achteraf zeker niet met de lift willen komen. De wandeling omhoog was super mooi en heb erg genoten van de prachtige uitzichtpunten. De natuur is alleen heel anders en naar mijn mening niet zo mooi als in Oostenrijk of Frankrijk want het is alleen maar rots, steen en stof. Het is ook niet zo maar een berg maar een vulkaan. Toen we op het punt van de lift een uur op de andere groep moesten wachten konden we lekker even op adem komen. Nadat de groep compleet was gingen we de laatste 150 meter omhoog. Eenmaal aangekomen op de top (3718 meter) was het uiteraard een geweldig uitzicht, want misschien was het niet zo groen als ik gewend ben in de Alpen maar ik heb nog nooit vanaf een top van een berg de Atlantische Oceaan gezien. Ook konden we denk wel alle andere eilanden zien maar we hadden helaas geen plattegrond bij ons om het te kunnen checken. Het is dus een feit dat ik afgelopen zaterdag op het hoogste punt van m’n leven was. Op de top even een groepsfoto gemaakt en genoten van de zwavellucht die nog steeds uit de vulkaan komt omdat hij nog actief is. Gelukkig is hij niet zo actief meer want anders had ik dit stukje denk niet meer kunnen schrijven. Toen we klaar waren met genieten zijn we terug gelopen naar de lift. Bij de lift besloten er 3 van de groep om met de lift te gaan. Uiteraard ben ik niet terug gegaan met de lift want waar je aan begint moet je afmaken vind ik. De weg terug gaat zoals altijd een stuk sneller en is minder vermoeiend. En om 18.15 arriveerde we weer bij de auto en hadden we toch wel een best dagje erop zitten. We kwamen uiteindelijk voor 20.00 uur terug op het schip en uiteraard helemaal kapot. Die avond ook verder nog een filmpje gekeken en een heel goed gesprek gehad met een collega. Toen was het op een gegeven moment wel een keer bedtijd. Ik wilde zondag graag hier op het eiland nog een keer naar de kerk maar er was geen plaats meer in de auto’s.
Zondag heb ik dus lekker voor mezelf even de tijd genomen en vooral veel gerust. Want wat een spierpijn zeg! We wilde eigenlijk in de middag naar het strand maar het was gek genoeg bewolkt. Dus lekker op het schip gebleven en een beetje gewassen. Die avond met een hele groep gekaart en nog even het tuisfront gebeld. Maandag moest er weer gewerkt worden en na het werk zijn we met een groep een ijsje wezen halen ter gelegenheid van Johan zijn afscheid/vakantie. Hij heeft 3 maanden op het schip gezeten en komt over 3 weken weer terug op een andere functie. Dinsdag moest er ook gewoon weer gewerkt worden en is er weinig bijzonders gebeurd. Het is hier de laatste week in Tenerief en aanstaande zondag zet het schip koers naar Lomé, Togo. Ik kan niet wachten tot we in Togo zijn want dan begint alles weer op het schip. Nu word het laatste onderhoudswerk hier afgerond en het schip wordt helemaal klaar voor vertrek gemaakt. Volgende week weer een nieuw verhaal en dan vanaf het ruime sop.
Voor de laatste keer de groeten vanaf Tenrief!
26 Januari 2010 - 17:58
Annemarie:
Het ziet er naar uit dat ik bijna als eerste reageeer. En omdat ik dat ook een keer wil plaats ik nu die reactie en begin ik zo aan mijn tweede! -
26 Januari 2010 - 18:05
Annemarie:
Nu ik dus echt eerste ben kan ik even wat rustig tiepen. Ten eerste als je niet met hoge sokken wilt lopen, ben je niet gedoemd tot slippers. Er is altijd nog zoiets als een tussenweg ; lage sokken. Ten tweede wat goed van je dat je alvast bent begonnen met trainen voor HB! Je kan niet vroeg genoeg beginnen! De foto's zijn trouwens wel echt heel mooi (: Ben benieuwd of je free willy nog gaat spotten, aankomende week! Wel foto's maken hoor, ik wil weten of de walvissen in het echt er hetzelfde uitzien als in mijn walvissendromen. Momenteel vriest het in Nederland en kan ik zeggen dat ik nog steeds / alweer jaloers op je ben. Komende week heb ik examenweek wat betekent dat ik feitjes weet die nergens toedoen zoals :
In 1714 werd de Noordse Compagnie opgericht, deze kreeg monopolie op het jagen van robben en walvissen op de Noordelijke IJszee.
Naast een kletspraatje ook nog didactisch. En nu brei ik er een einde aan! Veel plezier nog de komende tijd, we keep you in mind! -
26 Januari 2010 - 18:46
Kaylee:
Hee jus!
Wat gaaf om weer je verhalen te lezen! Vandaag was het min 6 in Nederland, en dat is ongeveer zo'n 30 graden verschil met Tenerife, behoorlijk veel dus!
De HB inschrijving is hier afgelopen vrijdag geweest en ik ga ook mee(= Verder is Jan Verlinde gister in de kazz wezen kijken en het schijnt erg leuk te zijn geweest(was er zelf niet bij, vandaar)
Zo, nu ben jij ook weer een beetje op de hoogte van al het reilen en zeilen in NL, dus ik ben benieuwd naar volgende week en kijk ook echt altijd uit naar je verhalen!
Dikke kus, Kaylee -
26 Januari 2010 - 21:13
Rik:
Even serieus volgens mij is hier Bassie en Adriaan en de huilende professor opgenomen -
26 Januari 2010 - 21:17
Rik :
Ik ben altijd geintereseerd wat Ann Marie deelt. Ik wil ook iets van mijn tentamenstof delen:
Verlies: Het emotioneel en rationeel erkennen van het verlorene.
Maat dit slaat op JOU! Vandaag met Kees door de vries kou gelopen en beseft dat je al een bokke tijd weg bent en nog een bokke lange tijd weg zal blijven.
Ik mail je de details nog wel. Goed om weer je verhaal te lezen vriend!
Geniet, enjoy, volg Job, volg Jozef en bovenal volg Jezus!
We denken aan je! -
26 Januari 2010 - 21:30
Ina Dronkert:
hoi Justin,
Ik lees trouw je verslagen en leef zo met je mee. Je schrijft trouwens prettig met een beetje humor enzo,dat leest goed. Mooi dat je het zo naar je zin hebt!
hartelijke groet, Ina -
26 Januari 2010 - 22:12
Jan & Gerda Versluis:
Hoi Justin, Wat een klim, wij konden wegens harde wind niet naar boven. (lift) Dus we genieten nu van jouw uitzicht. Het verbaast me dat je zoveel loopt, in Benin was je niet vooruit tebranden. Maar dat zal wel aan de temperatuur gelegen hebben. We wensen je goede vaart en God's nabijheid. Groetjes. -
27 Januari 2010 - 00:08
Tony T-bone:
Dag Justin,
Zozo wat doe je daar allemaal heb wel respect voor je een mega wandeling over het strand en dan nog een berg beklimmen ....
Waar ben je dit allemaal voor aan het doen kom je strax fff de 4daagse doen ofzo hihihi !!!
Maar goed dat je af en toe vrij bent en dat je dan weer net in het juiste team komt geluksvogel,wens je wederom veel geluk en plezier en we zien je later groet T -
27 Januari 2010 - 07:56
Pieter En Annemarie:
Héééé Jus!!!
Aardig wat kilometers weer in de benen dus! Gaaf om te doen.... En een ander keukenteam lazen we, daar heb je hopenlijk ook je draai wel weer gevonden, misschien hoefde je je draai ook wel niet te vinden!
Nu komt Togo ook weer dichterbij. We wensen je in ieder geval voor de tijd je nog in Tenerife bent, het ALLERBESTE toe en geniet ervan! Trouwens wat een schitterende foto's!!
Hier nog steeds flink koud, vanmiddag gaan we lekker effe schaatsen....
De boer hier in de straat heeft een stuk ondergelopen maisland, dus lekker dichtbij!!
Sommige kids voor het eerst. Leuke uitdaging!
ZIJN SJALOM voor jouw gewenst!
Dikke hug van ons allemaal!!! -
27 Januari 2010 - 13:37
Thea:
Hi Justin,
Het klinkt allemaal heerlijk wat je onderneemt, petje af hoor. Wij wensen je een behouden vaart en kijken uit naar je volgende verslag.
Groetjes vanuit de UK,
the Windsors' -
27 Januari 2010 - 13:42
Thea En Seppie:
Hee Jus. klinkt geweldig joh. Gaaf dat je zo'n berg bekommen hebt. Mijn hoogste berg is ooit 3600 meter en nog iets geweest. Je hebt je tante dus in je jonge jaren ingehaald. ;-) Super hè? als je de top van zo'n berg bereikt en zo'n magnifiek uitzicht hebt. Dan zijn wij toch maar weer kleine mensjes. Ik wens je een goede laatste week in Tenerif en vooral een goeie overtocht met weinig zeeziekte. Het beste ermee en tot de volgende keer. Liefs. Sepp en Thea -
27 Januari 2010 - 18:21
Jonathan :
goed bezig jus! :P -
28 Januari 2010 - 12:19
Lies:
Wow gaaf man ziet er hoog uit! x -
29 Januari 2010 - 01:49
Marianne Schep:
Ha die Justin!
Nice to have you here! It's awesome!
Goed verslag man.. Je ziet het: Gekluisterd aan m'n laptop, hoe moe ook...
Slaap lekker en we zien elkaar wel weer! Vond het leuk je gesproken te hebben.
Oh ja: Mocht je 't leuk vinden! Ik ben hier ook te vinden.. Liefs, Mary Ann -
29 Januari 2010 - 15:53
Karine:
Hee Jus,
het kan natuurlijk niet zo zijn dat ik mijn trouwe reactie niet plaats. Daarom bij deze:
Die berg ziet er echt cool uit en heb wel een beetje respect voor de klimmers.. Ik denk dat ik binnenkort ook maar weer is ga trainen voor HB want anders kom ik nooit die berg op.
Ik denk dat je die beentjes de komende 2 dagen nog wel even mag strekken, want daarna komt er weer een week (of 2?) waarin je alleen maar rondjes kan maken op het schip (en ik denk dat je wat minder respect krijgt van mensen als je schrijft dat je het dek hebt beklommen, hoogstens voor de walvisfoto's die je gemaakt hebt...).
We horen wel weer van je reisavonturen! Ik hoop dat er niet te veel piraten zullen zijn op de weg naar Togo..
Be blessed!
xx Karine -
29 Januari 2010 - 18:34
Arjan:
Moa spykie
weer lkkr Rijnsburg opgeschreve hou ik wel van, maar wat een klim zeg zal wel mooi zijn geweest denk ik, maar nog succes daar en maak err wat van
later Arjan -
01 Februari 2010 - 20:27
Oom Cor+tante Greet:
Hallo Justin,
Weer genoten van je gezellige verslag. Prachtig dat je toch nog mee kon om de Teide te beklimmen, zo'n kans krijg je niet elke dag. Wij hebben die berg ooit op afstand zien liggen, wensen je weer een goede vaart, lieve groetjes van oom Cor en tante Greet